CONTACT
Zoek
AZ wint Bronzen Waaier 2019

AZ wint Bronzen Waaier 2019

13
jan

AZ Alkmaar is de winnaar van de Bronzen Waaier 2019, de prijs van stichting De Waaier voor de meest maatschappelijk betrokken onderneming van de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Van de vier genomineerden wisten zij maar liefst 45% van de stemmen binnen te halen. Op maandag 13 januari ontving marketing manager Frank Jonker in een volle Pleinzaal van TAQA Theater de Vest de Bronzen Waaier uit handen van locoburgemeester Pieter Dijkman.  
 
Midden in de maatschappij
AZ werd geprezen om de belangeloze inzet voor diverse maatschappelijke projecten. “Door hun bereik is AZ tot grootse dingen in staat”, aldus het juryrapport. In alle geledingen van de organisatie wordt maatschappelijk betrokken ondernemen breed gedragen. Bovendien is het stadion van AZ al jaren het decor van De Beursvloer waar honderden ‘matches’ plaatsvinden tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De stemmers zien AZ als een club die “midden in de maatschappij” staat en zich ondanks de recente tegenslagen juist van hun sterkste kant hebben laten zien. "Een onmisbare speler in het veld van Maatschappelijk Betrokken ondernemen", aldus de jury. Frank Jonker: "Het is geen kwestie van moeten maar van willen. We hopen dat velen ons voorbeeld zullen volgen."
 
Genomineerden
De overige drie genomineerden voor de Bronzen Waaier 2019 waren De Geus Bouw, Erkamp Boot Willemsen Notarissen en P.J. Koper Vastgoed die allen op eigen wijze invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en zo een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de omgeving. Door bemiddeling van De Waaier sluiten zij matches met maatschappelijke organisaties om hun kennis, kunde, menskracht en middelen vrijwillig in te zetten om de maatschappelijke organisaties te helpen of ondersteunen. 
 
Verkiezing
De jury, bestaande uit Piet Bruinooge (burgemeester van Alkmaar), Ellis de Boer (oprichter/manager Het Rekerhuis), Sander Brouwer (partner bij De Hooge Waerder en winnaar 2018) en Cock de Vries (adviesbureau ABCdV en winnaar 2016) hadden de vier genomineerden geselecteerd die de afgelopen jaren een voorbeeldfunctie hebben vervuld op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio. Vervolgens hebben alle aangesloten leden van stichting De Waaier hun stem uit kunnen brengen op een van de genomineerden waarbij AZ bijna de helft van de stemmen wist te ontvangen. "Een volkomen terechte winnaar" volgens locoburgemeerster Pieter Dijkman die AZ vooral prees om de projecten met scholieren. 
 
Bronzen Duim
Naast de Bronzen Waaier werd op 13 januari tevens de Bronzen Duim uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor een ‘aanstormend maatschappelijk talent’. Deze prijs ging naar Create / Specialist in Websites waar eigenaar Martijn Apeldoorn al vanaf de oprichting van dit jonge bedrijf maatschappelijk betrokken ondernemen heeft ingebouwd in het DNA van de organisatie en daarmee een voorbeeld vormt voor vele start-ups en gevestigde ondernemers, zo oordeelde het team van De Waaier dat hen tot winnaar verkoos.


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl