CONTACT
Zoek
Stem op genomineerden Bronzen Waaier 2017!

Stem op genomineerden Bronzen Waaier 2017!

15
feb

Met de mail die maandag 19 februari wordt verzonden, kunnen bedrijven die zijn aangesloten bij De Waaier stemmen op de onderstaande genomineerden. Lees verder voor achtergrondinformatie over de nominaties:

Frans Stokman BV

Sinds 2008 sluit Frans Stokman BV actief matches voor De Waaier. In totaal 48 matches met een waarde bijna 23.400 euro. Alleen al in het jaar 2017 sloot het bedrijf 11 matches af en voerde die ook uit. Daarbij valt op dat Frans zowel jongeren als ouderen een warm hart toedraagt. Bijna ieder jaar mochten Wijkpanel Butterhuizen en JOL Oudieplas sinds 2008 een caravan lenen voor de periode van hun bouwhuttenkamp (een, soms twee of drie weken). Een busje met benzine werd beschikbaar gesteld voor de op- en afbouw. Ouderen van o.a. de Pieter Raat Stichting, Zorgcentrum De Vleugels, het Gouden Dagen Fonds, Magentazorg en Stichting Alkcare, locatie De Oldeburgh, genoten met volle teugen van een vakantie in een caravan die belangeloos ter beschikking werd gesteld door Frans Stokman. Deze vakanties duurden een tot twee weken. Ook Stichting De Helpende hand mocht drie keer een week genieten van zo’n caravan.
De kleinere matches waren ook meestal praktisch van aard, zoals bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van ICT-apparatuur voor recycling aan ICT vanaf Morgen. Andere matches liggen in het verlengde van de expertise van het bedrijf: het schenken van vaten olie, het gratis uitvoeren van een APK-keuring, het uitlenen van een bestelbus en een rode loper. Tot slot het schenken van afgeschreven gereedschap aan o.a. de Stichting Gered Gereedschap en van restanten bouwmateriaal aan Parlan Jeugd & Opvoedhulp.


BAK Reizen Alkmaar


BAK Reizen staat in het Waaier registratiesysteem met 61 matches met een totale waarde van ruim 44.695 euro. Sinds november 2009 levert BAK Reizen haar bijdrage aan maatschappelijke verbinding via De Waaier. BAK Reizen helpt maatschappelijke organisaties met haar corebusiness: het inzetten van bussen. Met chauffeur of zonder, met rolstoelen of zonder. Voor dagjes uit naar Egmond, naar een pretpark, of een dierentuin. Of een zeilweekend in Kampen. Kortom, iedereen kan wel eens een bus gebruiken. Het is dan ook een grote uitdaging voor Olaf en Ruben Bak om de juiste maat van maatschappelijke betrokkenheid te vinden.

In 2017 werden vijf matches succesvol uitgevoerd voor Esdégé Reigersdaal, De Pieter Raat Stichting, Het Heilooër Harmonieorkest Caecilia, De Zonnebloem afdeling Oudorp, G-Sport SV Koedijk, en in 2016 waren dit er zes. De genoemde betrokkenheid was overduidelijk het grootst in 2015 bij de inzet van bijna alle eigen bussen én het regelen van bussen van collega’s in het land voor het vervoer van 1.500 ouderen en begeleiders van Magentazorg, Actiezorg, Viva! Zorggroep en De Pieter Raat Stichting voor een heerlijk dagje naar SAIL 2015. Een megaklus die zeer succesvol is verlopen. Maar ook anderen genoten van BAK’s busvervoer in 2015: o.a. Het Respijthuis, Stichting De Drogerij, De Zonnebloem, afdeling Heerhugowaard, dnoDoen en Buurthuis De Eenhoorn.

 

EHBA Trainingen

Pieter Pieters is EHBA Trainingen en EHBA Trainingen is Pieter Pieters. EHBA staat voor Eerste Hulp bij Agressie. Pieter neemt alle zorg voor organisaties uit handen waar het gaat om omgaan met agressie en emoties. Van beleid en protocollen, tot en met training en nazorg. In zijn matches komt deze expertise en focus terug. Hoewel hij ook wel eens een uitstapje maakt naar bijvoorbeeld de begeleiding van een visietraject. In totaal voerde Pieter 44 matches uit van 2010 tot en met 2017. Gezamenlijk hebben deze matches een waarde van 31.243 euro.
In 2017 verzorgde Pieter maar liefst 7 matches. Hij leidde een training over samenwerking en respect voor vrijwilligers van Buurthuis De Wachter. De Sociale Winkel kreeg een training over communicatie en omgaan met elkaar. De training ‘omgaan met heftige emoties’ gaf hij aan het team van Dreamcatcher Vintage. De vrijwilligers van de VCRA deden hun voordeel met een verdiepingsmodule ‘omgaan met weerstand en agressie’. Omgaan met verbale agressie leerde het team van Hoeve Engelenburgh.

In 2016 deed Pieter het wat rustiger aan, maar hij verzorgde desalniettemin drie matches voor De Waaier. Zo hielp hij het bestuur van Kinderboerderij De Beestenboel verder met een visietraject. 2015 was een topjaar met niet minder dan 12 gesloten matches, waarvan er twee kwamen te vervallen. Omgaan met agressie was het onderwerp van de training voor ‘De Kerstconcerten’. Joy Living en Respijthuis Alkmaar profiteerden van een workshop/training. Een sessie over de missie en visie van Stichting Katrium hadden een verbindende functie voor het personeel. Het team van Z11 jongerencoaching ontving een weerbaarheidstraining. Scouting Victorie Heiloo profiteerde van een training ‘anders kijken naar gedrag’. Niet minder dan vijf workshops verzorgde Pieter voor het initiatief Playing for Success. Playing for Succes is er voor kinderen (laatste 2 jaar basisschool en eerste 2 jaar vervolgonderwijs) die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het vergroten van hun zelfvertrouwen, motivatie, samenwerking en het creëren van een positiever zelfbeeld. Sport is daarbij een belangrijk middel. Hij was procesbegeleider tijdens een bezinningsdag van de Reumapatiëntenvereniging Alkmaar e.o. ‘Wat doet je gevoel om altijd afgewezen te worden, met je communicatie?’, was het onderwerp van een workshop voor Koffie met Kansen.
Zes matches werden uitgevoerd in 2014 en vijf in 2013. Drie zagen het licht in 2011 en vier in 2010.

 

Tebulo Engineering BV

Tebulo Engineering is actief voor De Waaier sinds 2011 en donateur sinds 2015. Tot nu toe werden 35 matches uitgevoerd met een waarde van 65.070 euro. Tebulo biedt vooral technische kennis en de helpende handen van haar medewerkers. John van Stek neemt hierbij het voortouw sinds de pensionering van Jos Tol.

In 2017 voerde Tebulo vijf matches uit. Voor de Speeltuinvereniging De Hoef (werktekening en berekening glijbaantoestel), Het FabLab regio Alkmaar ontving twee computers, de muren van het Arboretum van De Pieter Raat Stichting kregen een nieuw laagje verf. Het terras van Zorgcentrum Hugo-oord werd schoongemaakt en de tuin werd opgefrist met nieuwe plantjes in de bloembakken.
In 2016 werden vijf matches geleverd. Bij Museum BroekerVeiling werd geklust, het diereneiland opgehoogd en een speeltoestel geschilderd. Drie computers met beeldscherm gingen naar Vereniging Dialoog – taalhulp voor anderstaligen. Buurtvereniging Bloemwijk kreeg een advies over de status van de elektrische installatie. Ook Joy Living ontving een RIE (Risico Inventarisatie Evaluatie) van de elektrische voedingsverdeelkast.
Ook in 2015 en 2014 werden in beide jaren vijf matches gesloten en uitgevoerd. 2013 verzorgde men zeven matches, waaronder een bijdrage aan een duofiets voor Philadelphia Zorg Noord West.
Met negen matches was 2012 qua aantal matches het topjaar van Tebulo. Een van de matches was de beruchte keukenwagen van JOL Oudieplas. Er werd een klusteam gevraagd van 6-8 personen voor het repareren van elektra en diverse reparaties.
Bij de Vriendelijke Reus maakte men in 2011 in samenwerking met J. Henselmans Bouw een opstapperron waarmee kinderen vanuit een rolstoel gemakkelijk op een paard kunnen worden gezet en pakte men diverse kleinere klussen aan.


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Postbus 315
1800 AH Alkmaar
072 511 06 01
06 12 62 08 23
info@de-waaier.nl