CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Grondslag aan het werk in de tuinen van 'Het Groene Erf'

Grondslag aan het werk in de tuinen van 'Het Groene Erf'

'We werden ’s morgens warm ontvangen met een kop koffie of thee' vertelde Nienke Henselmans van Grondslag.'De bewoners waren erg enthousiast (toen al) met onze binnenkomst. Na wat kennis gemaakt te hebben, kregen we een rondleiding over het erf  van 6 hectare. Er werd verteld wat ze zoal doen en waar de bewoners aan meewerken en helpen.'

'Onze groep werd opgedeeld in drie groepen die ieder een klus kregen toegewezen; viooltjes planten buiten in de tuin, aardbeiplantjes oppotten, de vijvers en de tuin schoonmaken en de houtstapel opruimen zodat het plein en de tuin er weer netjes uitzagen.

De bedoeling was dat de bewoners zelf ook mee gingen werken aan de klussen in en om de tuin. De meesten keken toe hoe wij werkten en af en toe werd er iets gezegd, wat hilarische momenten tot gevolg had.
Tussen de middag kregen we een kop heerlijke soep en gesmeerde broodjes, even doorwarmen binnen want het weer werd er ‘s middags niet beter op. Gelukkig hield dit de buitenploeg niet tegen en iedereen ging na de lunch in hetzelfde tempo door met werken.

Het was prachtig om te zien dat de bewoners van 'Het Groene Erf' zo blij en enthousiast waren omdat wij die dag met hen samenwerkten. Ze kregen ook allemaal een Grondslag-pet. Eén van de begeleidsters vertelde dat er zeker een aantal was die ’s avonds met de pet zouden gaan slapen, zo blij waren ze ermee. We hebben een hele bijzondere, leuke en zeker ook gezellige dag gehad met de collega’s, bewoners en begeleiders.


Iedereen bedankt en hopelijk tot volgend jaar!'


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl