CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Boottocht voor Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk

Boottocht voor Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk

Peter Wouda, die de boot bestuurde, liet ons in een uur tijd het prachtige Oosterdelgebied zien. Voorzitter Kees Slot deelde zijn kennis over het Langedijk van vroeger met ons.

Staatsbosbeheer, de eigenaar van dit gebied, heeft in 2005 het complete beheer en onderhoud ervan overdragen aan Stichting Veldzorg. Bestuurslid Peter wist er veel over te vertellen: “Het gebied is 850 jaar geleden door de monniken uit Egmond gegraven. Vroeger stond er vee op de eilandjes, later werd vanwege de veepest overgestapt op groente, vooral kool. Het gebied bestaat vandaag de dag uit 250 eilandjes. Een deel ervan is schiereilanden geworden, er zijn huizen op gebouwd. Een ander deel is onaangetast gebleven. Wij als beheerder zijn verantwoordelijk om dit gebied in de oorspronkelijke staat te houden. Dit moet bewaard blijven, het is uniek in Nederland”, aldus Peter.

De boot voer langs de mooie optrekjes binnen het Duizend Eilandenrijk (wat vroeger bestond uit 15.000 eilanden). Ook was er wat van de landbouw zichtbaar, zoals enkele pompoenen op de akkers. Er vindt namelijk nog steeds landbouw plaats, sinds 2009 is dit volledig biologisch. “Er is een grote behoefte aan vrijwilligers die meehelpen het Oosterdelgebied te onderhouden”, liet Peter weten. Hij maakte een paar extra kilometers voor ons, zodat we in het zonnetje nog een half uur langer van de vaartocht konden genieten.

We danken hierbij Stichting Veldzorg nogmaals hartelijk voor het mogelijk maken van dit vrijwilligersuitje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl