CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Zinvolle unitdag Sociaal Domein en Stichting Present

Zinvolle unitdag Sociaal Domein en Stichting Present

De woonkamer van een Alkmaarse inwoner werd flink onder handen genomen. Door een groep van vier werden meubels van de kant gehaald en muren gewit. Ook is er schoongemaakt en behangen. Een heerlijk opgefriste woonkamer was het resultaat!

Ook heeft bij een Alkmaars gezin de tuin een volledige metamorfose ondergaan. Naast het wegkrabben van een dikke laag mos en het verwijderen van onkruid, zijn een coniferenhaag en enkele bomen gesneuveld. Waar aanvankelijk het plan was om alleen de achtertuin aan te pakken, was de groep dusdanig groot dat ook een start gemaakt kon worden met de voortuin.

Naast de plekken waar collega's praktisch aan de slag gingen, is ook een bezoek gebracht aan het Alkmaar Freedom House. Een mooie wisselwerking kwam tot stand en waardevolle gesprekken werden gevoerd met de vrijwilligers en gasten. Ook is een bezoek gebracht aan de Blindentuin, waar door de bezoekers werd ervaren hoe het is om andere zintuigen dan zicht het werk te laten doen.

Door deze gevarieerde match kwam de praktijk mooi in beeld bij de personen die zich onder andere bezighouden met het beleid van het zogenoemde Sociaal Domein binnen de gemeente Alkmaar.

 

 


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl