CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

NLDoet op de Vlindertuin Groene Voet te Alkmaar

NLDoet op de Vlindertuin Groene Voet te Alkmaar

De dag begon om 08:00 met het klaarleggen van de gereedschappen en materialen. Behalve tuingereedschappen ook een aggregaatje om wat elektrisch gereedschap te kunnen gebruiken. En nog even een rondje tuin door de organisatoren om nog eens vooral te zien hoe de tuin aan het begin van de dag erbij stond.

Het was duidelijk, veel dood hout, klimop, moest verwijderd worden,

Even voor 10:00 waren de meeste deelnemers aanwezig en kon een introductie gegeven worden over het ontstaan van de tuin, de werkzaamheden en de huishoudelijke aspecten van deze dag.

Omdat de meeste vrijwilligers de tuin voor het eerst zagen is er eerst een rondleiding gegeven met uitleg over de aanwezige flora. Tijdens de rondgang was het leuk om de verwondering over ”…wat een unieke tuin, en wel bij ons om de hoek…” te ervaren.
Ook de waarnemingen die concrete aanwijzingen gaven dat de tuin “vaste” bewoning gaf aan in Noord-Holland minder algemeen voorkomende insecten.
 
Daarna zijn de werkzaamheden verdeeld en ging men aan de slag.
 
Een rustpunt en plezierige nadere kennismaking was de lunch in de kantine van tennisvereniging Daalmeer, de overburen van de tuin. Zij hebben ook gedurende de dag hun sanitaire voorzieningen voor onze vrijwilligers beschikbaar gesteld. Niet onbelangrijk, want Vlindertuin De Groene Voet ontbeert een toilet, elektriciteit en stromend water. 
 
Na de lunch werden klussen afgemaakt en/of nieuwe gestart.
 
Er kan met voldoening terug gekeken worden op een mooie, productieve dag en een grote hoop af te voeren klimop.
 
John Scheepe, 12 maart 2017


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl