CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Deurwaarder vaart met Esdege Reigersdaal

Deurwaarder vaart met Esdege Reigersdaal

Via de mail kregen wij tot ons groot genoegen de melding via Stichting De Waaier, dat er gelegenheid was voor clienten van Esdégé-Reigersdaal DAC 4, om een dagje te varen op "De Vrijheid" van Jan Deurwaarder.

Aangezien wij als Muziektheatergroep Expo net een reeks toneelvoorstellingen met de clienten hadden afgerond over varen, het water, piraten etc. in het stuk "Op zoek naar de Schat", leek het ons een mooie afsluiting voor de clienten om dit op deze manier in het echt te ervaren.

In totaal gingen er 23 personen mee, inclusief begeleiders en vrijwilligers. We regelden een touringcar die ons naar Zaandam bracht vanaf Reigersdaal en we kwamen tussen 10 uur en half 11 aan bij de jachthaven. Daar werden we warm onthaald door Jan Deurwaarder en nog 3 andere gepensioneerde mannen die ons de hele dag in de watten hebben gelegd.

Het was voor de meeste clienten al spannend om aan boord te stappen op zo'n wiebelige plank overstappen op een wiebelend jacht...

Dit nam even wat tijd in beslag en 1 client die het té spannend vond om te lopen hebben we via de plank zittend op een handdoek aan boord getrokken. We werden verwelkomd met koffie, thee en fris.      De weergoden waren met ons waardoor we een geweldige dag hadden en lekker op het dek konden genieten. De hele dag door werden we verwend met drinken, broodjes, hapjes en lekkers.

Vanuit Zaandam zijn we via 't IJ bij Amsterdam gevaren naar de Vecht en daarvandaan weer terug om rond 16 uur weer in Zaandam te arriveren, waarvandaan de touringcar ons weer terugbracht naar Reigersdaal.

De clienten vonden het een belevenis en wij als begeleiders genoten er zeker niet minder om. Eén van onze acteurs die in ons toneelstuk de kapitein speelde, mocht van Jan Deurwaarder ook even écht aan het roer. Hier heeft hij het nog over, het was de dag van zijn leven!

Tenslotte kreeg ieder nog een mooie foto mee van zijn mooie jacht "De Vrijheid". Die hebben we ook gevoeld: Vrijheid en Gastvrijheid!  Een zeer geslaagde dag waar we erg dankbaar voor zijn!


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl