CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Assistent-marktmeester uit Langedijk

Assistent-marktmeester uit Langedijk

“De inwoners van de gemeente Langedijk en De Waaier hebben veel gemeen”, aldus burgemeester Cornelisse. “Ze zijn beiden betrokken, bevlogen en bewust van de directe omgeving. Onze inwoners en ondernemers hebben wat over voor elkaar. Dat kenmerkt onze gemeenschap. Daar zijn we trots op.”

Ria hielp marktmeester Arjan Oostmeyer om de deelnemers aan de Matchmarkt contacten te laten leggen. De marktmeester kon ook worden ingezet om de vraag van stichtingen meer kracht bij te zetten. Ria: “Het was erg leuk. Vooral omdat ik ook echt maatschappelijke organisaties en bedrijven met elkaar in contact heb weten te brengen met (denk ik) een ‘deal’ als resultaat. Ook los van de gemaakte matches zijn er trouwens interessante nieuwe contacten gelegd tussen aanwezigen.”

Band inwoners en bedrijfsleven
“De veiling is indertijd opgezet als corporatie van tuinders. Traditioneel waren er diverse vrijwilligers bestuurlijk actief. Ook nu de voormalige veiling al weer jaren Museum Broeker Veiling is, zetten vele Langedijkers zich er met hart en ziel geheel belangeloos voor in. Ze onderhouden het land, beheren het pand en houden de oude ambachten levend. Dat kenmerkt de saamhorigheid van deze gemeenschap.”
Het bedrijfsleven is traditioneel diep geworteld in de lokale gemeenschap. De meeste bedrijven betrekken hun medewerkers bewust uit het eigen dorp. Dat schept een band. Er is een brede interesse voor sportclubs, een gevarieerd verenigingsleven en massale belang-stelling voor activiteiten als de Beddenrace.
De MatchMarkt gaf nieuwe ondernemers, die de Langedijker gemeenschap minder goed kennen dan de bedrijven die hier van oudsher zijn gevestigd, makkelijk toegang tot de verenigingen en hun hulpvragen. Inwoners konden laten zien wat ze voor elkaar over hebben.”

Fotobijschrift:

Marktmeester Arjan Oostmeyer en assistent- marktmeester Ria Späth in overleg.


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl