CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Gemeente Heerhugowaard helpt bij Brasserie 'De Mediaan'

Gemeente Heerhugowaard helpt bij Brasserie 'De Mediaan'

De Mediaan is een ‘leerwerkplek restaurant’,  waar mensen met een psychiatrische achtergrond werkervaring opdoen onder begeleiding van een aantal leermeesters. Brasserie De Mediaan levert ook aan de bedrijfsrestaurants van GGZ Noord-Holland-Noord. Verder kun je er prima terecht voor bijvoorbeeld een high tea of een lekkere lunch.  Het doel van de meeloopochtend was kennis maken met de praktijk van GGZ Noord-Holland-Noord, zodat de WMO-ambtenaren  deze ervaring mee kunnen nemen in hun dagelijkse werk. Bijvoorbeeld bij het beoordelen van een WMO-aanvraag.

Voor de WMO- ambtenaren van Heerhugowaard was het een leerzame ochtend, waarbij het enthousiasme van zowel de leermeesters als de deelnemers direct opvielen. De deelnemers vertelden open over hun ervaringen. Ze vinden bij de ‘De Mediaan’ een veilige omgeving. Hierdoor zijn zij in staat uitdagingen aan te gaan en te groeien in hun mogelijkheden. En met verbazing zien de ambtenaren hoe heerlijke en mooi uitziende gerechten de keuken verlaten. Een gezamenlijke prestatie waar iedereen met recht op trots op is. Kan dit dan niet in een ‘normaal’ bedrijf? Nee, blijkt uit ervaring. De maatschappij is snel en hard. Er is weinig ruimte voor geduld en begrip. De meeste leermeesters van Brasserie De Mediaan zijn professionals uit de horeca en hebben geen jarenlange opleiding gevolgd voor de begeleiding van mensen met een psychiatrische achtergrond. Hun geheim:  “Liefde voor de mens en voor het vak.”


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl