CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Volkstuindersvereniging “De Groene Waard”

Reaal helpt Volkstuindersvereniging “De Groene Waard”.

Reaal helpt Volkstuindersvereniging “De Groene Waard”.

"Het weer was prachtig, de koffie heet en toen kwam er ook nog hulp in overvloed", aldus Ben Rooseboom de Vries, voorzitter VTV ' De Groene Waard'.

"Zelfs een beetje eerder dan we hadden verwacht stonden er vijftien dames en heren voor ons klaar. Na een gezellig kopje koffie of thee met een lekkere koek, was er geen houden meer aan: ze wilden aan de slag! Er lag een zware klus te wachten: tegels sjouwen. Veel tegels! Veel te zwaar werk voor de volkstuinders zelf. De gemiddelde leeftijd ligt namelijk boven de 75 jaar. Helaas moet ons terrein in de nabije toekomst worden ontruimd, en deze zware klussen breken ons op. De dames en heren van Reaal zagen er geenszins tegenop, trokken laarzen en handschoenen aan en pakten een kruiwagen.  Binnen no time waren al de 15(!) kruiwagens in volle actie.

Over het hele terrein lagen bergen met tegels en puin opgestapeld, om te worden verhuisd naar de pallets en de puinbak op de parkeerplaats. Veel te veel om in één dag weg te krijgen, dachten we….. Dat hebben we geweten! Mannen en vrouwen liepen af en aan met enorme wagens volgeladen met zwaar spul. De dames deden voor de mannen echt niet onder! Wat een respect hebben we voor jullie allemaal… Begon iedereen met een winterjas en een sjaal, binnen een half uur waren de meeste jassen uit en liepen sommigen zelfs in een T-shirt te zweten. Zo konden jullie ook ervaren: op een volkstuincomplex is het meestal mooi weer! De thuisblijvers hebben altijd ongelijk.

Dat alles was niet voor niets: twee en een half uur  later al waren alle klussen geklaard. Zelfs de klussen op de reservelijst, waar we vooraf eigenlijk niet eens op hadden durven hopen, waren geklaard! De puinbak zit bomvol, de pallets volgestapeld met tegels (keurig gesorteerd op formaat) en de stemmig bleef maar goed, ongelofelijk!

Onder een drankje en een hapje konden we met z’n allen gezellig terugkijken op een loodzware maar zeer geslaagde middag. Jullie hebben ons niet alleen ontzettend veel werk uit handen genomen, maar ons ook een onvergetelijke en positieve middag bezorgd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: heel erg bedankt hiervoor! En wie weet zien we jullie nog eens terug in het nieuwe jaar.

We hebben er nu al zin in!"

 

Namens alle volkstuinders van Oosterwaard.


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl