CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

ActiefTalent, Respijtzorg, Eerste Hulp Alkmaar, Alkcare

Van pannenkoek tot prachtige nagels

Van pannenkoek tot prachtige nagels

 Teambuilding

De gasten waren zeer te spreken over de ontvangst en de pannenkoeken. Volgens Simone Schmidt van het Respijthuis is het voor de vrijwilligers belangrijk om elkaar regelmatig te zien buiten het vrijwilligerswerk om. ‘Een uitje als dit is goed voor de teambuilding. We zijn dan ook heel blij dat het Horizon College ons ontvangt en deze pannenkoekenlunch aanbiedt.’

 Rode nagels

Er werden niet alleen pannenkoeken gebakken; er werden ook vele nagels gelakt voor bewoners van verschillende woonzorgcentra in de regio Alkmaar. Leerlingen van de opleiding Verpleegkundige en de opleiding Verzorgende IG verwenden bewoners met een manicurebehandeling. Dat gebeurde bij woonzorgcentra De Vleugels, De Molenhoeve, De Oldeburgh en Nieuwpoort.

 Jeugdig

Ruim 30 bewoners van woonzorgcentrum de Nieuwpoort kwamen op de activiteit af. Mevrouw van der Weiden glunderde bij het zien van haar nieuwe nagels. ‘Dit is toch fantastisch? Ik heb zelf de kleur uitgezocht. Ik ben er trots op. Wat ziet het er jeugdig uit, heel mooi.’ Leerling Marianne Kies glundert mee. ‘Dit is heel leuk en dankbaar werk. Nu hebben we de rust, ruimte en aandacht voor de bewoners.’ Meneer van der Meer liet zijn nagels verzorgen door Roel Bleeker. ‘Roel heeft het goed gedaan, mijn nagels zijn weer netjes.’ Roel vindt het leuk om voor een ander iets te kunnen betekenen. ‘De bewoners zijn enorm positief en wij hebben ook een leuke middag. Normaal werk ik in de thuiszorg en nu kom ik een keer in een instelling. De nagels zijn nu klaar en we gaan straks een rondje wandelen.’

 Spelletjes

Naast de manicurebehandelingen en de pannenkoekenlunches assisteerden leerlingen van het Horizon College ook bij het 40-jarig jubileumfeest van peuterspeelzaal ’t Puttertje in Heerhugowaard. Zo schminkten ze onder meer de gezichtjes van de kinderen en hielpen ze bij de spelletjes die werden georganiseerd. Deze match kwam op speciaal verzoek tot stand en werd naast de pannenkoekenlunch en de manicurebehandeling als extraatje georganiseerd.


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl