CONTACT
Zoek

Matches in beeld

Stichting De Waaier brengt ondernemers en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact. Op die manier komen matches tot stand in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Wat de één graag wil geven, kan de ander goed gebruiken.

Deze match is tot stand gekomen tussen:

Verkeersschool Paul, ARK audio video en Kennemer Wonen

Verborgen Schatten Oudorperhout en Oosterhout 2012

Verborgen Schatten Oudorperhout en Oosterhout 2012

Alkmaar -Verborgen Schatten bestaat uit een route langs uitdagende activiteiten als: muziek, dans, sport, theater, beeldende kunst, natuur, picknick en een circus.Ontdek met behulp van een echte schatkaart Verborgen Schatten, die jonge talenten van de brede basisscholen tonen.Iedereen is van harte welkom om de creatieve en sportieve talenten van de kinderen uit de buurt te ontdekken.

Verborgen Schatten Oudorperhout.

Op dinsdagmiddag 3 juli gaan kinderen van de basisscholen De Prinsenhof IIen de Zes Wielen -locaties Munnikenweg en Saturnusstraat- samen met hun leerkrachten, ouders en wijkbewoners op zoek naar Verborgen Schatten van Oudorp tijdens een cultureel feest in de Oudorperhout. Het evenement is van 13.30 tot 15.00 uur aan de Munnikenweg bij de skatebaan.

Vermaak rond de circustent.

Verwonder je over de goocheltruc door burgemeester Bruinooge en de directeur van Kennemer Wonen. Geniet van een muzikale optocht, de openingsact Fata Morgana en Spektakel TV Oudorpin de circustent. Kijk naar de muziekpresentatie Hangjongeren in de burcht en de Black eyed peas danspresentatie in het bostheater. Bekijk een expositie van kastelen, burchten en bloemen. Doe mee met acrobatiek, het Dansschilderij, Bounce hockey, Verwondering in de Oudorperhout en de Oudorpse rapper Jeevz & Rapgroep 072.

Verborgen Schatten Oosterhout.

Op donderdagochtend 5 juli 2012 gaan kinderen van de brede basisscholen - St. Matthias, de Wegwijzer, de Fontein en de Kardinaal de Jongschool- samen met hun leerkrachten, ouders en wijkbewoners op zoek naar Verborgen Schatten van Overdie en de Kooimeer tijdens een cultureel feest in het park de Oosterhout. Het evenement is van 9.30 tot 13.00 uur. Ingang is aan de Vondelstraat bij de wijkboerderij.

Picknick op de avonturenheuvel.

Bewonder “de Indische waterlelies”door leerlingen van de vier brede scholen en de Bloemen expositie. Zing het lied van de Oosterhout mee met wethouder Anjo van de Ven. Woon diverse presentaties bij: muziek “Fata Morgana”; dans “de kleine Efteling show”; theater “de Verwondering”. Doe mee aan Bounce hockey; funbuggy rijden, het Bellotreintje, sport en spel bij de Chill out connexion, schilderen met het Oranje huis, jongleren en acrobatiek voorde circustent. Ontdek filmanimaties en de Verborgen Schatten van de ouderkamers. Rap mee met Otie, rapper uit Overdie & Rapgroep 072.  Schuif aan bij de gratis picknick op de avonturenheuvel.

Gratis entree voor jong en oud.Kom ook!

De kinderen worden in de maanden voorafgaand aan het evenement door de Artiance cultuurcoaches op hun basisschool klaargestoomd om presentaties te verzorgen in het park. Tijdens schooltijd krijgen zij wekelijks een uur cultuurles en is er ook een naschoolse multidisciplinaire activiteit waar de kinderen zich voor hebben gegeven via Stadskids.nl.

Artiance werkt als centrum voor de Kunsten op school en in de Alkmaarse wijken om alle volwassenen en kinderen laagdrempelig in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Kunst verbindt mensen! Meer info www.artiance.nlen op Artiance Twitter en Facebook.

Verschillende partners bundelen de krachten om Verborgen Schatten Oudorperhout te organiseren: Cultuurcoaches Cultuuraanjager Artiance; basisscholen de Prinsenhof II, de Zes Wielen Saturnusstraaten Munnikenweg; Arie Bakker; circusschool Tefredo; sportbureau Alkmaar; Kern 8; stichting Uniek; speeltuin OKB; Historische vereniging Oudorp; stichting Oudorperhout, Dhiney Ramos productions; MAS leerlingen Jan Arentz college.

Verschillende partners bundelen de krachten om Verborgen Schatten Oosterhout te organiseren: Cultuurcoaches cultuuraanjager Artiance; basisscholen de Fontein, St Matthiasschool, de Wegwijzer,  Kardinaal de Jongschool; Oranje huis; sportbureau Alkmaar; Resto van Harte, Kern 8; circusschool Telfredo; stichting Uniek; Dhiney Ramos productions;

De tot nu toe ontdekte Schatten zijn de volgende maatschappelijke betrokken ondernemers die de evenementen steunen als sponsor met een financiele bijdrage en in natura: regiegroep bewonersinitiatieven Oudorp, Overdie en Zuid; gemeente Alkmaar; Kennemer Wonen (circus); Woonwaard (Rapgroep 072); Verkeersschool Paul (funbuggies), ARK Audio Video (geluid); Wolwinkel Naaldkunst (ouderkamer); Albert Heijn Geert Groteplein, Spar de Ruyter en de Heren van Oudorp (picknick).

De match met Verkeersschool Paul is ontstaan op de Beursvloer 2010 en de matches met ARK audio video en Kennemer Wonen zijn ontstaan op de Matchmarkt 2011.


Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl