CONTACT
Zoek

Het platform

U wilt structureel invulling geven aan uw maatschappelijke betrokkenheid in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk vanuit een ondernemersnetwerk? Stichting De Waaier biedt daarvoor praktische en organisatorische ondersteuning.

Vlindertuin De Groene Voet

https://www.knnv.nl/afdeling-alkmaar/de-groene-voet

Vlindertuin De Groene Voet is een initiatief van Bewonerswerkgroep Ringslootpad, KNNV, IVN Noord-Kennemerland en de gemeente Alkmaar. Regelmatig wordt er gewerkt in de tuin en wie mee wil helpen is welkom.

In 2010 stelde de gemeente Alkmaar € 15.000 ter beschikking voor een natuurproject. Zij vroeg Animo om ideeën en die stelde o.a voor ergens in Alkmaar een bijentuin te realiseren.
De insectenwerkgroep inventariseerde in 2011 maar liefst 40 soorten wilde bijen op dit 0,3 ha grote terreintje.

 

Matchverslagen

NLDoet op de Vlindertuin Groene Voet te Alkmaar

Geïnspireerd door koning Willem Alexander en zijn vrouw koningin Maxima, die beide de dag daarvoor als vrijwilligers in een buurttuin hebben gewerkt, zijn negentwintig vrijwilligers op zaterdag 11 maart aan de slag gegaan om de Vlindertuin Groene Voet uit de winterslaap te wekken en gereed te maken om te kunnen kleuren en geuren. Vrijwilligers uit de buurt, vrijwilligers uit het ambtenarenapparaat van de gemeente Alkmaar, mensen van buiten Alkmaar en, best wel bijzonder, een groepje bewoners van het asielzoekerscentrum te Alkmaar.

> Lees verder

Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB ALKMAAR
072 511 06 01
06 10 77 33 42
info@de-waaier.nl