CONTACT
Zoek

Evenementen Vraag & Aanbod

Als intermediair brengt Stichting De Waaier vraag & aanbod bij elkaar. Dit gebeurt tijdens jaarlijkse evenementen als NL DOET, De Beursvloer en De Matchmarkt.


Plaats ook uw vraag & aanbod voor dit evenement!

Beursvloer 2018

18
okt

Op donderdag 18 oktober 2018 organiseert Stichting De Waaier voor de zevende keer De Beursvloer in Alkmaar. Opnieuw in het AFAS stadion, van 13.00 tot 18.00 uur.

Op De Beursvloer verhandelen maatschappelijke organisaties hun vraag en bedrijven hun aanbod. Tijdens dit matchproces, wisselen vakkennis, materialen en de inzet van vrijwilligers ‘om niet’ van eigenaar. De maatschappelijke organisaties zijn content met de nieuwe mogelijkheden en de betrokken ondernemers ontvangen ‘the gift of giving’.  De Waaier organiseert het evenement iedere twee jaar voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

Aanmelden voor De Beursvloer kan tot en met maandag 8 oktober of zoveel eerder als het evenement vol is, want het evenement heeft een maximaal aantal deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar administratie@de-waaier.nl. Deelname kost € 20,- per maatschappelijke organisatie en is gratis voor bedrijven. 

Bij uw aanmelding ontvangen wij ook graag meteen in 20 tot 40 woorden de omschrijving van uw vraag of aanbod, zodat wij dit op kunnen nemen in De Beursvloerkrant. In dat geval is de datum voor aanmelding en aanlevering van vraag of aanbod 28 juni 2018.

Programma Beursvloer 2018

Het programma van De Beursvloer editie 2018 treft u hieronder aan.

13.00 – 14.00 uur           
Ontvangst bedrijfsleven door hoekmannen en -vrouwen in de 8 handelshoeken van Georg Kessler lounge

13.00 – 14.00 uur           
Ontvangst maatschappelijke organisaties via de HYK ingang in de Keest Kist lounge

13.45 uur
Maatschappelijke organisaties gaan van de Keest Kist lounge via de tribune naar boven, naar de Georg Kessler lounge

14.20 – 14.30 uur           
Opening in gezelschap van hooggeplaatse vertegenwoordigers uit de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk

14.30 – 16.00 uur           
De Beursvloer start na een gongslag

16.00 – 18.00 uur           
Gelegenheid tot netwerken, hapje en drankje

16.30 uur
Bekendmaking aantal matches en dank aan bedrijven

18.00 uur                          
Einde Beursvloerprogramma

Grote Projecten 2018

Informatie over Grote Projecten 2018 en het bijbehorende aanvraagformulier 'Grote Projecten', vindt u hier: www.de-waaier.nl/evenementen/spelregels-en-aanvraagformulier-grote-projecten-beursvloer-2018

Contacten leggen en matches maken

Het doel van de maatschappelijke Beursvloer is om contacten en matches tot stand te brengen. Een match is een overeenkomst tussen een ondernemer en een maatschappelijke organisatie, waarbij de ondernemer toezegt iets te zullen geven, zonder dat daarvoor kosten worden berekend. 

Er is sprake van een match als aanbieders en vragers elkaar gevonden hebben. De maatschappelijke organisatie zet samen met de ondernemer de gemaakte afspraak op papier. Hiervoor liggen in de handelshoeken speciale matchformulieren klaar. Met dit ondertekende formulier gaat u naar de notaristafel. De notaris zet een stempel en een handtekening op het formulier en de match is officieel gesloten.

Het originele formulier blijft achter bij de notaris, vrager en aanbieder krijgen beiden een kopie. De matches zijn 'om niet' en hun aantal is onbeperkt: bedrijven en organisaties kunnen tijdens De Beursvloer meerdere diensten en producten aanbieden en afnemen.

Kwaliteit van de matches

Het is zaak de juiste matches te sluiten. Zodat de matches daadwerkelijk voorzien in de behoeften die er zijn. Kortom, matches van goede kwaliteit. Het is daarom van belang dat beide partijen goed nadenken over wat ze aanbieden of vragen.

Ook is het wenselijk dat de afspraken op het matchformulier concreet en helder zijn. Bijvoorbeeld bij het aanbod van een advies wordt het aantal uren of dagdelen vermeld. Als het gaat om materialen wordt zoveel mogelijk aangegeven welke materialen en hoeveel. Bij het inzetten van vrijwilligers is het van belang de klus en de grootte van de groep zo duidelijk mogelijk te omschrijven.

Hoe vinden partijen elkaar?

Op De Beursvloer zijn geen stands, de ondernemers staan in de hoek van hun aanbod.
De Beursvloer is verdeeld in acht handelshoeken. Elke handelshoek heeft een banier met een eigen kleur, dus een rode banier staat voor: Dagjes uit en entertainment. De handelshoeken hebben allemaal hun eigen kleur.

Ondernemers die een aanbod hebben in dit cluster, zijn herkenbaar aan dezelfde kleur. Een ondernemer met een aanbod in ICT is herkenbaar aan de kleur paars. Aan oranje zijn de aanbieders van PR, media, marketing en communicatiekennis en materialen herkenbaar.

De verschillende clusters zijn:
1.     ICT advies en Apparatuur  (paars)                      
2.     Materialen, techniek en faciliteiten   (groen)        
3.     Juridisch, fiscaal en financieel advies  (zwart)    
4.     PR, media, marketing en communicatie (Oranje)  
5.     Klussen   (blauw)                          
6.     Organisatie advies   (roze)                                                  
7.     Dagjes uit en entertainment  (rood)                                
8.     Combinatie projecten (grote klussen geschikt voor samenwerkende ondernemers)  (bruin)

Marktmeester, hoekmannen- en vrouwen

De marktmeester heeft de leiding op De Beursvloer en maakt alle partijen wegwijs. In iedere handelshoek zijn twee hoekmannen of -vrouwen actief. Zij ondersteunen de marktmeester en helpen de deelnemers bij het leggen van de juiste contacten. Hoekmannen- en vrouwen zijn herkenbaar aan hun gekleurde jasjes.

Locatie: AFAS Stadion in Alkmaar

 Schrijf je in voor dit evenement

Leden kunnen deelnemen aan alle evenementen van De Waaier. Registreer uzelf of log-in in de rechterbovenhoek.

Inschrijven voor Beursvloer 2018

 

Vraag

Geen vragen gevonden.

Aanbod

Geen aanbod gevonden.


Bekijk meer vraag & aanbod van dit evenement »

Deel deze pagina: FacebookLinkedInTwitter

De Waaier wordt ondersteund door:

Stichting De Waaier
Postbus 315
1800 AH Alkmaar
072 511 06 01
06 12 62 08 23
info@de-waaier.nl